Kultúra koronavírus

Szeptemberben rendezik meg a járvány miatt elhalasztott Friss Húst

A rövidvilmfesztivál programja nem változik.

Március 29-én kezdődött volna a magyar filmesek egyik legfontosabb eseménye, a Friss Hús, amelyet a járványhelyzet miatt elhalasztottak. Ma kihirdették a fesztivál új időpontját: a Friss Húst szeptember 10. és 16. között rendezik meg a budapesti Toldi moziban.

A fesztiválon a korábban meghirdetett válogatást vetítik majd, a line-up és a blokkok nem változtak. A legtöbb szakmai programot is megtartják, továbbá várhatóan az elmúlt hónapokban kialakult, korábban ismeretlen helyzet okozta kihívásokra reflektáló beszélgetések, előadások is bekerülnek majd a programba. A külföldről érkező szakértők részvétele a szeptemberben érvényes utazási szabályozástól függ majd. A zsűri külföldi tagjai vagy személyesen, vagy online vesznek részt a zsűrizésben.

A fesztivál szervezői számára továbbra is a közönség biztonsága a legfontosabb, ezért a vetítések és egyéb programok a fesztivál idején hatályban lévő egészségügyi szabályozásoknak megfelelően zajlanak majd – írják a közleményben.

A Friss Hús 2013-ban rendezték meg először, és évről évre nő a látogatottsága. Az itt debütáló magyar filmek sokszor eredményesen szerepelnek világszerte is: rendre bekerülnek Cannes, Berlin, Szarajevó, illetve egyéb A kategóriás nemzetközi fesztiválok versenyprogramjába. A 2016-os fesztivál különdíjának nyertese, Deák Kristóf Mindenki című rövidfilmje sorra halmozta a nemzetközi fesztiválsikereket, majd Oscar-díjat is nyert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik