Kultúra koronavírus

Az agyvérzésen átesett Lerch István fokozottan tartja a karantént

Három év után, tavasszal mehetett haza a kórházból Lerch István, a V’Moto-Rock billentyűse, akinek fokozottan be kell tartania a karantént a koronavírus-járvány ideje alatt agyvérzése miatt. A zenész 2017 januárhában került intenzív osztályra rosszullétét követően, majd a kórházban újabb agyvérzést kapott. Lerch István két életmentő és egy korrekciós koponyaműtét után már otthon lábadozik.

Az orvosok megmondták, végzetes lehet a járvány István számára, nagyon kell vigyáznunk […] Rengeteget javult a kommunikációja és szépen fejlődik a mozgása is. Azok után, hogy az orvosok lemondtak róla, csodának tartják, hogy életben maradt, nekem már az is boldogság, hogy esténként együtt nézünk filmet és éjszaka mellettem szuszog

– mondta el a zenész felesége a Blikknek.

Hozzátette, már sosem lesz olyan férje állapota, mint volt, de azért megközelítheti.

Tudom, hogy többé nem lesz olyan az életünk, mint régen, de hasonló még lehet, hiszen István egyre több dologra képes egyedül, sokat nevet, viccelődik. Várjuk a járvány végét, hogy jöhessenek a barátok és a szeretteink, akikkel most még csak interneten keresztül beszélhetünk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik