Kultúra koronavírus

Mégis megtartják a Szegedi Szabadtéri Játékokat

A koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások enyhítését követően újraindulhattak az előkészületek, így egyetlen változást leszámítva az eredetileg meghirdetett produkciókat láthatja a közönség az Újszegedi Szabadtéri Színpadon. Július 17-én Händel Agrippina című vígoperájával indul az évad, ezt követően július 24-én és 25-én a Szente Vajk által rendezett Legénybúcsút láthatja a közönség. A sort Moliére Úrhatnám polgár című komédiája folytatja, majd a Hófehérke és a hét törpe mesebalett lesz látható.

A korábban ígértek szerint a Dóm tér sem marad üresen, igaz, nem a megszokott színpadon és nézőszámmal, hanem a körülményekhez igazodva kerülnek színre produkciók. Július 24-én az Akárki című moralitásjáték lesz látható az székesegyház előtt.

Most jött el a történelmi pillanat, amellyel mintegy 90 éve adósok vagyunk, hiszen a Szegedi Szabadtéri Játékok előképe a salzburgi dóm előtti játékok, amelynek műsorán minden évben az Akárkit állítják színre

– fogalmazott Herczeg Tamás igazgató.

Az emberi lét alapkérdéseivel foglalkozó, Bodolay Géza által rendezett mű címszerepében Zsótér Sándor lesz látható míg, a Halál és a Bölcs szerepében Hegedűs D. Géza lép színpadra.

Emellett augusztus 15-én egy szimfonikus zenekari koncert is gazdagítja az idei kínálatot. Herczeg Tamás és Harangozó Gyula művészeti igazgató ebben a nehéz helyzetben különösen fontosnak tartja, hogy a kultúra mindenki számára hozzáférhető legyen, így idén mindkét Dóm téri produkciót ingyenesen tekinthetik meg a nézők.

Az újszegedi jegyértékesítés pénteken folytatódik. A jelenlegi létszámkorlátozásokra tekintettel egyes daraboknál egyelőre még csak előjegyzésre lesz lehetőség, a műsorváltozás miatt elmaradó produkciókra a jegyvisszaváltás folyamatosan zajlik.

Kiemelt kép: Kelemen Zoltán Gergely / MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik