Kultúra

Kováts Adél: Mindannyiunknak vissza kell térnünk a megszokott kerékvágásba

Hat bemutatóval, köztük két ősbemutatóval készül a Radnóti Miklós Színház a 2020/2021-es évadra. A tervek szerint ősztől normál üzemmódban nyit a színház, két premiert is időzítve szeptemberre. A társulat is átrendeződik a következő évadban, Kelemen József és Vilmányi Benett megy el a színházból, a színházhoz szerződik a Junior Príma díjas Mészáros Blanka, aki diplomázása óta a Katona József Színház tagja volt. Mészáros Blanka mellett a színház csapatát erősíti a jövőben Baki Dániel és Nagy Márk.

A Radnóti Színház jövő évadában debütáló darabok a Csapodár madárka, a Gina, a Don Carlos, a Szerb Antal Száz verse, az Egy csepp méz és a Vad nyomozók lesznek.

Újra szabad. Ha megfontoltan is, de ez az érzés hatja át a Radnóti társulatát és tágabb viszonylatban a társadalmunkat. Ez a világjárvány a bizalomba vetett hitünket tépázta meg, mindannyiunknak vissza kell térnünk a megszokott kerékvágásba, miközben pontosan tudjuk, hogy újat kell kialakítanunk vagy a megszokottat másként járni. De bízunk abban, hogy a közönségünk hamarosan újra megtölti a színház tereit

– áll a színház közleményében Kováts Adél, az intézmény igazgató nyilatkozata.

Kiemelt kép: Balogh Zoltán / MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik