Kultúra

Megszólalt a Tankcsapda az autós koncertjeik körül kialakult botrányról

Youtube-csatornájukon igyekeztek megértetni a nézőkkel a helyzetet.

Az elmúlt hét egyik szórakoztatóipari mikrobotránya volt, hogy a Tankcsapda a hétvégén két autós koncertet adhatott, egy alig háromnapos hatályú kormányrendelet ezt ugyanis lehetővé tette. A Lex Tankcsapdaként csúfolt szabályozás és a koncertek kapcsán tele lettek a közösségi oldalak véleményekkel, melyek kapcsán most a zenekar is megszólalt. A Tankcsapda Youtube-csatornájára posztolt videóban a zenekar tagjai elmondták, hogy bármennyire is sokan így képzelik, de nem az történt, hogy a zenekar valamelyik tagja felhívta a miniszterelnököt, aki aztán némi sopánkodás közepette azonnal intézkedik. Mint elmondták, az autós koncertek ötlete tőlük jött, ők ezt átadták a menedzsmentnek, onnan a szponzorokhoz, a Molhoz, és a szervező ügynökséghez került, és rengeteg ember kezén átment, mire végül megszületett a döntés, ami őket magukat is meglepte.

Ennél jobban csak az a felháborodási hullám lepte meg őket, amivel a hírre az emberek reagáltak, és igazán nem is ez viselte meg őket, hanem az, hogy a saját ismerőseik, barátaik, akik vendégeik voltak a házukban, ugyanúgy megosztották, lájkolták a témában készült, szerintük rosszindulatú cikkeket.

Szóba került az is, hogy a Nox egykori énekesnője, Péter-Szabó Szilvia arról beszélt, hogy ő, szemben a Tankcsapdával, a hasonló, régóta szervezett autós koncertekből álló turnéját nem tarthatja meg: a zenekar szerint Péter-Szabó félreérthetett valamit, mert ilyen koncertet nem lehetett szervezni a járványügyi szabályok miatt, és a Tankcsapdának is csak tesztjelleggel engedélyezték a bulikat, hogy kiderüljön, meg lehet-e csinálni, működik-e ez a koncepció.

Elmondták azt is, hogy a zenekar három tagja nem kért gázsit az autós koncertekért, csak a technikai személyzetet fizették ki, mert ők most a járvány miatt alig tudnak pénzt keresni.

A Tankcsapda zenekar nem politizál, nem politizál és nem is fog politizálni. Soha nem álltunk be senki alá, és nem is fogunk. Azt, ha nekünk valaki segített, azt megköszönjük neki, és nagyon hálásak vagyunk, és hangsúlyozom, ha ez éppen egy baloldali párt vezetése alatt történt volna, akkor nekik köszönnénk meg, így egy jobboldali pártnak köszönjük meg. Minket az érdekel, hogy összehozzuk az embereket

– mondta a videóban Sidlovics Gábor, a zenekar gitárosa. Fejes Tamás dobos hozzátette:

A Tankcsapda zenekar sose volt fideszes, és nem is lesz fideszes, ezt tudja a debreceni városvezetés is, mindig is mondtuk, hogy lokálpatrióták vagyunk, és azok is leszünk, mindig is a városvezetéssel ápoltuk a kapcsolatot, ugyanúgy ezt az üzenetet ők is tudták nagyon jól, soha nem használták a zenekart politikai indíttatásból.

Íme, a teljes videó.

Kiemelt kép: 24.hu / Berecz Valter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik