Kultúra

Az Agymenők sztárja szoknyában és melltartóban döbbent rá, hogy imád szerepelni

Jim Parsons életét örökre megváltoztatta, amikor nőt játszhatott az iskolai színpadon.

A hóbortos Sheldonként híressé váló Jim Parsons interjút adott a Varietynek új sorozata kapcsán. A Netflixen nézhető Hollywood ugyan nagyságrendekkel drámaibb alapanyag, mint az Agymenők, de azért itt volt lehetősége némi ripacskodásra a rámenős filmipari ügynök szerepében. A lapnak azt mondta, sosem érezte még magát a kamera előtt olyan szabadnak, mint a Hollywood forgatása során, aminek szerinte része lehetett az is, hogy itt valamennyire elmaszkírozták a szerephez. A színész ennek kapcsán mesélte el, hogy sorsfordító pillanat volt számára, amikor egy iskolai színdarabban nőt kellett játszania.

Felfedeztem magamban a színészt és a színpad szeretetét, megtaláltam a belső ragyogásom és valami olyan erőt, amit a szoknya, a paróka, és a kitömött melltartó nélkül nem sikerült volna. Nem tudom, milyen utakra tévedtem volna, vagy mennyi időbe telt volna eljutnom idáig enélkül, de az biztos, hogy meghatározó élmény volt számomra, hogy eljátszhattam azokat a szerepeket az összecsapott női hacukámban. Egyszerűen nem kellett többé semmit rejtegetnem

– mondja Parsons, aki 2012-ben coming outolt egy New York Times-cikkben, mikor szerepet kapott a Larry Kramer melegjogi aktivistáról szóló Broadway-előadásban, a Tiszta szívvelben. A beszélgetésben azt is felidézi, mekkora hatással volt rá, mikor 1997-ben látta, hogy Ellen DeGeneres coming outja nem töri derékba a műsorvezető karrierjét.

Kiemelt kép: Angela Weiss / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik