Kultúra

Készülhet az Oscar-díjas Deák Kristóf első mozifilmje

A Nemzeti Filmintézet több mint 720 millió forinttal támogatja a Mindenki rendezőjének bosszúfilmjét. Az unoka munkacímmel készülő film személyes történetet dolgoz fel, a 40 napos forgatás ősszel kezdődik.

Az unoka története nagyon személyes nekem. Az érdekel, mire képes egy középosztálybeli, nagyvárosi »jófiú« akkor, amikor kénytelen kitörni a komfortzónájából, hogy rosszfiúk üldözésébe fogjon, hogy igazságot szolgáltasson a szeretteinek

– nyilatkozta a forgatókönyvet is jegyző Deák Kristóf készülő filmjéről, melynek gyártását 721,9 millió forinttal támogatja a Nemzeti Filmintézet Filmszakmai Döntőbizottsága.

A leírás szerint a napjainkban játszódó mozifilm egy különös bosszú története lesz. Főhőse a szelíd, jólnevelt irodista elhatározza, hogy saját maga szolgáltat igazságot, miután szeretett nagyapja egy különösen lelketlen csalás áldozata lett.

Hamarosan kezdődik a szereplőválogatás, majd a forgatás nyár végén indulhat, a kész film pedig a tervek szerint 2021 őszén kerülhet a mozikba és a nemzetközi fesztiválokra.

Az unoka operatőre Maly Róbert lesz, akivel Deák Kristóf együtt dolgozott az Oscar-díjjal jutalmazott Mindenkin. A producer pedig Zákonyi S. Tamás, aki a BÚÉK és a Szabadság, szerelem alkotója is volt.

Kiemelt kép: Balogh Zoltán/MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik