Kultúra

Vádat emeltek Lovasi András zenész ellen

Vádat emelt az ügyészség Lovasi András, a Kispál és a Borz, valamint a Kiscsillag frontembere ellen, aki tavaly márciusban okozott balesetet Budapesten – írja a Blikk.

A zenész terepjárójával a tilos jelzés ellenére behajtott a Dózsa György út és a Damjanich utca kereszteződésébe, ahol összeütközött egy rendőrautóval, amelynek egy harmadik autó is nekicsapódott. A járőrkocsiban utazó két rendőr közül az egyik súlyosan megsérült, eltört a kulcscsontja, valamint több foga is kitört. Lovasi elismerte a felelősségét a balesetben, az ügyészség pedig egy év után emelt vádat.

Lovasi elismerte, hogy ő okozott balesetet
A vizsgálat során kiderült, hogy ő volt a felelős a két rendőr sérülésével járó ütközésért.

Az ügyészség azt közölte:

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség vádiratot nyújtott be közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt. A vádirat szerint a vádlott a több másodperce piros jelzés ellenére hajtott be a kereszteződésbe és okozott balesetet, amelyben két személy zúzódást és csonttörést szenvedett. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság – tárgyalás mellőzésével, az ügyiratok alapján, büntetővégzésben – szabjon ki pénzbüntetést és határozott időre tiltsa el a vádlottat a közúti járművezetéstől

A lap úgy tudja, Lovasi András is szerette volna elkerülni, hogy bíróság elé kelljen állnia, korábban megkísérelt peren kívül megegyezni a baleset sérültjeivel, ám erre végül nem kapott lehetőséget.

Kiemelt kép: Marjai János/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik