Kultúra

Ryan Gosling már megint űrhajósnak áll

Az első ember után újabb űreposzban szerepelne Ryan Gosling, éspedig a Mentőexpedíció szerzője, Andy Weir új regényének adaptációjában.

A nálunk Mentőexpedíció címen futó The Martian szerzője, Andy Weir újabb űrsztorit írt, melyet máris filmre adaptálnának, az MGM pedig már megtalálta a rendezőt Phil Lord és a producert Chris Miller személyében, mi több, a főszereplő is megvan: Ryan Gosling, aki így a Neil Armstrongról szóló Az első ember után újra az űrben találhatja magát. Az új projektről a Variety számol be. A producerek között van még az Weir, Miller és Gosling mellett Amy Pascal és Ken Kao is. Phil Lord, Chris Miller és Amy Pascal már többször dolgoztak együtt, nemrég Oscart is nyertek közösen, éspedig a Pókember: Irány a Pókverzum! című remek animációs filmmel. Szintén produceri kredittel szerepel majd Aditya Sood is, aminek főként azért van jelentősége, mert ő már a Mentőexpedíción is dolgozott.

Weir könyve ismét egy magányos űrhajósról szól majd, akinek nem kisebb feladata van, mint megmenteni a világot. A regény még nem jelent meg, jövő tavaszra ígérik, sőt, igazából egyelőre még címe sincs, csak munkacíme, éspedig az, hogy Project Haily Mary, de máris ódákat zengenek róla, ami aligha lep meg bárkit, aki olvasta a The Martiant. A kézirat olyan erős, hogy Gosling még végig sem olvasta, de már lobbizni is kezdett azért, hogy Lord és Miller megkaphassák a projektet. A könyv jogainak eladása az első nagyobb megállapodások egyike a koronavírus-járvány miatti lezárások-leállások óta, és igen sokba került: hétjegyű összegről szólnak a hírek. Ezzel a projekttel együtt az MGM megszerezte a jogokat még néhány sikervárományos projektre: övék egy, a thaiföldi barlangban rekedt diákok történetét feldolgozó film, Ridley Scott Gucci című filmje, melyben Lady Gaga lesz a főszereplő, és George Miller (Mad Max-filmek) Three Thousand Years of Longing című filmje is Idris Elba és Tilda Swinton szereplésével.

Kiemelt kép: Universal Pictures

Ajánlott videó

Olvasói sztorik