Kultúra

A Netflix is lecsapott a Briliáns barátnőm szerzőjére

A rejtélyes kilétű nápolyi írót, Elena Ferrantét 2016-ban a Time magazin az év 100 legbefolyásosabb személye közé választotta, könyveit 45 nyelven olvashatjuk világszerte. Leghíresebb műve, a Nápolyi regények eddig 15 millió példányban kelt el, a Rai és az HBO-n sorozat is fut belőle.

A világhír börtöne is tud kegyetlen lenni
A két leghíresebb nápolyi író egymás ellentéte: Roberto Saviano saját néven leplezte le a maffiát, bujkálnia kell. Elena Ferrante viszont ragaszkodik álnevéhez, hiába próbálják évtizedek óta leleplezni.

A napokban derült ki, hogy a Netflix és a Fandango közösen gyárt belőle sorozatot Ferrante új regényéből, A felnőttek hazug világából, amely szeptemberben magyarul is megjelenik a Park Kiadónál.

Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy sorozatot készíthetünk A felnőttek hazug élete című regény alapján – nyilatkozta Felipe Tewes, a Netflix nem angol nyelvű saját gyártású sorozatok osztályának igazgatója. – Elena Ferrante könyvei Olaszországban és a világon mindenütt máshol is inspirálják az olvasókat, így kivételes lehetőség számunkra, hogy legfrissebb történetét mi filmesíthetjük meg

– nyilatkozta Felipe Tewes, a Netflix nem angol nyelvű saját gyártású sorozatok osztályának igazgatója

A Fandango 1989-es megalakulása óta több mint 100 filmet forgatott. A cég többek között olyan rendezőkkel dolgozott az elmúlt években, mint Matteo Garrone, Paolo Sorrentino, Michelangelo Antonioni, Emir Kusturica, Ferzan Ozpetek. A Fandango gyártotta a négy évadot megért Gomorra sorozatot, valamint a Briliáns barátnőm mindhárom évadát.

Senki nem dicséri úgy a csúnyaságot, mint Elena Ferrante
Júniusban érkezik az olasz író újabb regénye magyarul: A felnőttek hazug élete.

A felnőttek hazug életének szinopszisa így szól:

„Valami baljós dolog történik Giovanna bájos gyermekarcával, és lassanként kiütközik rajta a kamaszok rusnya undoksága. A gyermekarc szépségének elillanását követően az új ábrázat utáni hajsza két Nápoly közt zajlik, amelyeket testvéri szálak kötnek össze, s amelyek kölcsönösen rettegik és gyűlölik egymást. Az egyik Nápoly odafönt pózol, az erényesség álcáját magára öltve, a másik odalenn található, a mélyben, harsánynak és közönségesnek tettetve magát. Giovanna e két Nápoly közt ingázik, hol alázúdulva a mélybe, hol felkapaszkodva a magaslatokra, és mindeközben eltévelyedve tapasztalja, hogy sem odafönn, sem a mélyben nem talál megnyugvást.”

Kiemelt kép: HBO

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik