Kultúra koronavírus

A Broadway koronavírusos sztárja több hét után végre felébredt a kómából

A Variety számolt be róla, hogy Nick Cordero, a Broadway Tony-jelölt színésze felébredt a kómából. Cordero felesége még április végén közölte Instagramon, hogy férje elkapta a koronavírust, és válságos állapotban van. A Covid-19 szövődményei miatt, véralvadási problémák következtében a színész egyik lábát amputálták, a műtét után pedig mesterséges kómába helyezték.

Nagyon gyenge, annyira, hogy még a száját sem tudja becsukni. De követi az orvosi utasításokat, ami azt jelenti, hogy magánál van. Hosszú út előtt állunk, nagyon hosszú előtt.

– mondta Amanda Kloots.

Egyelőre még nem bízzák el magukat, de nagyszerű jel, hogy Cordero reagál a külső ingerekre. A felépülést rengetegen követik, már 516 ezer dollárt gyűlt össze a GoFundMe-oldalukon: majdnem kilencezren adakoztak Nick Cordero kórházi számláira és a család megsegítésére. A színész a koronavírussal került kórházba: túl van két kisebb stroke-on, ideiglenesen pacemakert kapott, gond volt a tüdejével, és a lábfejébe nem jutott el a vér rendesen, viszont a vérhígítókra rosszul reagált. Az orvosok végül az amputáció mellett döntöttek.

Kiemelt kép: Nick Cordero a feleségével és a gyerekükkel. Fotó: Noam Galai / GETTY IMAGES NORTH AMERICA /AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik