Kultúra

Házimozi: Volt idő, amikor Matthew McConaughey még a romantikus filmek hőse volt

A színész az Oscar-díj előtt rengeteg romantikus vígjátékban játszott, és az egyik legemlékezetesebb ezek közül a Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt.

Most már úgy gondolunk Matthew McConaughey-ra, hogy ő az a színész, aki akkorát fogyott és játszott a Dallas Buyers Clubban vagy, aki felrázta a sorozatpiacot Woody Harrelsonnal az oldalán a True Detective-ben. A mára Oscar-díjas (de még azóta is néha fura filmekben szereplő) McConaughey azonban jó sokat várt az igazán fontos szerepekre. Előtte a romantikus vígjátékok szívtipróinak csapatát erősítette. Sőt, még a Szex és New Yorkban is jutott neki egy epizódszerep, ahol saját magát alakította. A sok rémes romkom mellett viszont vannak azért olyanok is, amiből majdnem két évtized után is idézgetünk, az meg csak jót jelent.

Ilyen a Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt című film Kate Hudsonnal és McConaughey-vel a főszerepben. Andie (Kate Hudson) politikai újságíró akar lenni, de valahogy a Nőmérő (!) divatmagazin jutott neki, amiben táskákkal, rúzsokkal, életmóddal foglalkozik. Ő az ügyeletes „hogyan-lány”. A sminkes témákat unja, és ekkor jön a képbe az egyik barátnője keserves szerelmi élete. Andie szerint a lány mindent rosszul csinál, amit egy párkapcsolatban lehet, ezért jut eszébe, hogy megírja a Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt című cikket.

Felszed valakit, és olyan idegesítően viselkedik, amennyire csak tud: szerelempáfrányt visz Ben (Matthew McConaughey) lakására és el is nevezi a srác férfiasságát Sofia hercegnőnek. 

Közös kutyát szerez, szétbombázza a fiús pókerpartit, és tényleg mindent megtesz azért, hogy a kiszemelt szerencsétlen dobja. A kiszemelt szerencsétlen viszont ezt nem teheti meg. Ő is fogadott. Amilyen egyszerű ez a film, olyan kedves és szórakoztató a maga módján, és tizenhét év után is emlékezhetünk Andie kanári sárga ruhájára.

Netflix

A Hogyan veszítsünk el egy pasit Netflixen is megtaláljuk. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik