Kultúra

Tom Cruise az űrben készül forgatni

Tom Cruise-ról köztudott, hogy elég bevállalós, ha filmszerepeiről van szó. Elég csak a Mission Impossible-filmekre vagy a Top Gunra gondolnunk, melyekben a legveszélyesebb mutatványokat is vállalta, hogy kaszkadőr nélkül hajtja végre. Ezek után szinte alig lepődünk meg azon a híren, hogy az első, nem a Földön forgatott kalandfilmen dolgozik éppen. A Slasfilm szerint A színész szándéka olyannyira komoly, hogy Elon Musk űrkutatási cégével, a SpaceX-szel, illetve a NASA-val együttműködésben készíti elő már a terveket. Arról egyelőre viszont nincs hír, melyik stúdió vállalja majd be a merész projektet.

Az ötlet amúgy nem új keletű, sok évvel ezelőtt James Cameron már felvetett a színésznek egy hasonló projekt gondolatát.

Valójában beszéltem már vele egy űrfilm készítéséről az űrben úgy tizenöt évvel ezelőtt. Volt egy szerződésem az oroszokkal 2000-ben, hogy a Nemzetközi Űrállomáson csinálok egy csúcskategóriás, 3D-s dokumentumfilmet. De úgy voltam vele, mégiscsak kéne egy játékfilmet is készíteni. Mondtam Tomnak, kapunk két helyet a Soyuz-on, de valakinek ki kell képeznie minket gépkezelőként is.

– nyilatkozta Cameron 2018-ban.

Kiemelt kép: PARAMOUNT PICTURES / ARCHIVES DU 7EME ART / PHOTO12 VIA AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik