Kultúra

Tarantino keresztezni akarta a Kutyaszorítóbant a Ponyvaregénnyel

Vince Vega és Mr. Szőke... Micsoda találkozás lehetett volna!

A soha el nem készült filmek temetője tele van rettenetes és hihetetlen izgalmas ötletekkel, az egyik utóbbiról beszélt most Michael Madsen is egy interjúban. Mint kiderült, Quentin Tarantino első két nagy sikere – a Kutyaszorítóban és a Ponyvaregény – után elég nagy lépésre szánta el magát: össze akarta ereszteni a két kultfilm. Na, nem mindegyiket, csak John Travolta bérgyilkosfiguráját, Vince Vegát, illetve Michael Madsen pszichopata bankrablóját, Mr. Szőkét. Utóbbiről ugyanis kiderült volna, hogy a valódi neve Vic Vega, és igazából Vince ikertestvére.

Természetesen előzményfilmről lett volna szó, hiszen mindketten meghaltak már a vásznon. A sztori azzal indult volna, hogy egy időben szabadulnak a börtönből két külön államban, majd elutaznak Amszterdamba, hogy alapítsanak egy szórakozóhelyet (nyilván ezért tud Vince olyan bölcsen értekezni később a holland fűbizniszről a Ponyvaregényben) . Madsen úgy véli, hogy ő és Travolta is túl öreg lett volna a szerepre, de Tarantinónak erre is volt megoldása: fiatalabb színészekkel játszatta volna korábbi önmagukat.

Előjött ezzel az ötlettel, hogy az ikerpár, Vic és Vincent először találkozik a testvéreik halála után. Az egész nagyon bonyolultnak hangzott, de Tarantino elég meggyőző tud lenni, mikor kifejti neked az elképzeléseit

mondta a Hollywood Reporternek Madsen, aki még jó pár filmen dolgozott együtt később a rendezővel.

Kiemelt kép: Miramax/AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik