Kultúra koronavírus

Óvintézkedésekkel indult újra a Barátok közt forgatása

Sok más sorozattal együtt, a Barátok közt forgatása is leállt március közepén, és a tavaszi szünet után sem tudták folytatni a munkát. Mostanra viszont jobban hozzá lehet férni a védőfelszerelésekhez, így egyre több forgatás indul újra. A SorozatWiki megtudta, hogy hétfőn a Barátok közt is újra elkezdte a forgatást tesztüzemben. A gyártó arról tájékoztatta az oldalt, hogy minden korábbinál szigorúbb intézkedéseket hoztak a szereplők és az alkotók érdekében.

Az újrakezdést megelőzte egy laboratóriumi koronavírus teszt, melyen az összes olyan dolgozónk átesett, akinek a munkája elvégzéséhez be kell lépnie a stúdióba és annak kiszolgáló tereibe. Mivel a színészek a jeleneteknél közelebb tartózkodnak egymáshoz, ezért rajtuk egy második tesztet is elvégeztünk. Azért, hogy a járvánnyal kapcsolatos stresszfaktort csökkentsük, vadonatúj munkarendet alakítottunk ki. Különleges biztonsági övezetet hoztunk létre az épületen belül, ahol a kollégák nyugodtan tevékenykedhetnek.

–  írta az UFA Magyarország, amely emellett nagyon figyel a higiéniára, a távolságtartásra, illetve arra, hogy az épp forgató művészek kivételével mindenki szájmaszkot viseljen.

Egyelőre teszteljük, hogy a szigorú szabályok mellett hogyan tud haladni a forgatás. Reméljük, hogy így is hatékonyan tudunk dolgozni.

A Barátok közt új részei minden nap 20:05-kor láthatók az RTL Klubon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik