Kultúra koronavírus

16 millió új előfizetőt hozott a Netflixnek a járvány

A koronavírus-járvány miatt otthon maradó közönség igencsak kapóra jött a Netflixnek: a streaming-óriás idén eddig 16 millió új előfizetőt szerzett, ezzel globálisan immár 183 millió felhasználójuk van. A cég első negyedéves jelentéséből kiderül az is, hogy ez a szám nem csak első ránézésre nagy, többszöröse annak, amit a Netflixnél becsültek: 7 millió új regisztrációra számítottak 2020 első három hónapjában, ennek több mint kétszerese érkezett be a járvány nyomán.

Ezzel együtt a vezérigazgató, Reed Hastings arról beszélt, a járvány miatti bizonytalanság egyáltalán nem hagyja érintetlenül a Netflixet sem, és azt is egyértelművé tette, hogy ez a nagy arányú növekedés nem marad így, a második negyedéve például, ahogy – reményeik szerint – az emberek visszatérnek a munkahelyeikre, már jóval alacsonyabb számokat, mintegy 7 és fél millió új felhasználót várnak, hozzátéve, hogy ez jelenleg mind csak találgatás, hisz nem tudni, meddig húzódik a jelenlegi állapot.

A jelentés számokkal támasztotta alá, amit már sejtettünk, éspedig, hogy a Tiger King az utóbbi időszak legnagyobb sikere: a cég becslései 64 millió nézőre számítanak a sorozat bemutatásától számított első négy hétben, ami ugyanakkor nem teljesen valós szám, a cég ugyanis mindenkit nézőnek tekint, aki legalább két percet eltölt egy tartalommal. Némi meglepetésre egyébként a spanyol Money Heist című sorozattól még magasabb számot, 65 millió nézőt várnak. A cég azt is kiemelte, hogy a streaming-piacon fokozódik a verseny, erre reagálnak is, a Disney+-szal például komoly mennyiségű gyerektartalom vásárlásával veszik fel a versenyt.

A járvány leginkább a készülő tartalmak frontján viseli meg a céget, mint minden szórakoztatóipari vállalat, a Netflix is leállítani kényszerült szinte összes tartalmának gyártását, egyedül néhány dél-koreai és izlandi projekt tud menetrend szerint folytatódni, illetve az animációs tartalmak készítése, melyet otthoni munkavégzésbe tereltek át. A cég egyelőre úgy látja, hogy a forgatások leállása a közeljövőbeni terveikre nincs hatással, mivel az idei bemutatóra szánt tartalmaik java már túl van a forgatási szakaszon, és az utómunkák zajlanak, így a műsorrendben következő filmek és sorozatok a második negyedévben időre megérkeznek, egyedül a feliratok és szinkronok csúszhatnak valamennyit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik