Kultúra

Klippremier: Németh Szilárd sms-ekkel zaklatja a vegánokat

Németh Szilárd pacal evésre buzdító üzenetei alkotják annak az új videoklipnek a gerincét, ami a vegán étkezést népszerűsíti. Nem tudom, hogy ennél lesz-e valaha erősebb mondat, amit egy újságíró begépelhet, de Linczényi Márkónak köszönhetően ez most megtörtént.

A megszűnt Kolin zenekar frontembere, Linczényi Márkó Antilope Kid művésznéven gyártja szorgalmasan a különböző közösségek jellemzőit megéneklő videoklipeket. Legutóbb szintén a 24.hu oldalán mutatta be a Szia Uram klipet, amiben a modoros, bratyizós figurákat pécézte ki, most pedig az ellentmondást nem tűrő vegán életmódot hirdető divat vegánokat és influenszereket vette célba.

Antilope Kid eddigi alkotásaiból nem nehéz megérteni a szándékot: Márkó mindent szívesen karikíroz, ami túl van tolva. És hát valljuk be, az, hogy ki mit eszik, az mindenkinek a magánügye, mégis a legtöbb Instagram profilon különböző ételekről készült képekből található a legtöbb. Talán nem véletlen, hogy a videoklipnek is ez a közösségi felület adja a környezetét. Ide érkeznek meg rendre Németh Szilárd zsírban gazdag ételes emojikkal megtűzdelt üzenetei.

Márkónak jól áll az új szerep és reméljük, nem fogja túltolni, nem lesz önmaga áldozata. Amúgy állítása szerint abban az egy hónapban, amíg a dalon dolgozott, meglepő módon kevesebb húst evett. Íme a klip, ami a Föld Napja alkalmából indul útjára:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik