Kultúra

Jóbarátok-reunion nélkül, de indul az HBO Max, már azt is tudjuk, mikor

A streaming-forradalom új sebességbe kapcsol: hamarosan belép a piacra az HBO vadiúj streaming-szolgáltatása, az HBO Max, amit eddig is tudtuk, ugye, most viszont az is kiderült, hogy ez pontosan mikor történik. A dátum: május 27. A WarnerMedia bejelentéséből az is kiderül, hogy már az induláskor több mint tízezer órányi tartalom várja majd a felhasználókat, köztük a Jóbarátok és az Agymenők összes évadja, az összes egész estés Ghibli-animáció, valamint egy sor olyan újdonság, ami direkt az indulásra készült.

Sajnos az igazi nagy dobás, a Jóbarátok-reunion, amit a premierre szántak, a koronavírus-járvány miatt nem készül el időben, de azért a Warner messze nem bízza a véletlenre az indulást. Jön a Love Life című romkom-sorozat Anna Kendrickkel, egy Legendary című tehetségkutató, mely erősen emlékeztet majd a RuPaul’s Drag Race-re, valamint egy másik, amiben gyerekek és kézművestudásuk versenyez majd Craftopia címen, teljesen új részekkel jön a klasszikus Looney Tunes – Bolondos dallamok, és egy “nem túl késő esti” showműsor is jön, melyben a Szezám utca Elmója lesz a házigazda. Kevésbé családbarát vonalon egy kemény doku is érkezik, a Sundance fesztiválon debütált On The Record, mely egy zeneipari szexuális zaklatásról rántja le a leplet.

A későbbi felhozatal is jól hangzik. J.J. Abrams három sorozaton dolgozik a szolgáltatónak: az Overlook című sorozat Stephen King Ragyogásának világában játszódik majd (az Overlook a történetbeli hotel neve, nálunk Szépkilátásnak fordították), ezen kívül Abrams egy DC-sorozaton is dolgozik, mely az Igazság Ligája világát bontja ki, valamint egy Duster című kosztümös dráma is a csőben van.

Az HBO Max valamivel drágább lesz, mint a riválisok, havi 14,99 dollárba kerül majd, minthogy a kábeltévés előfizetés is ennyibe kerül – egyébként akik arra előfizetnek, azoknak a Max nem jár majd újabb költséggel. A most bejelentett indulás természetesen az Egyesült Államokra vonatkozik, azt egyelőre nem hozták nyilvánosságra, hogy a világ többi részén mikor indulhat a szolgáltatás, ám aligha halogatják majd sokáig, ugyanis a cég elmondása szerint 2025 végére 75-90 millió előfizetőt várnak az USA-ból, Latin-Amerikából és Európából, amihez bizony kelleni fog a területi terjeszkedés.

Kiemelt kép: WarnerMedia

Ajánlott videó

Olvasói sztorik