Kultúra

Meghalt Peter Beard, az afrikai vadvilág híres fotósa, aki maga is vad életet élt

82 éves korában elhunyt Peter Beard fotós. A Guardian cikke szerint a demenciában szenvedő Beard holttestére három héttel azután találtak rá egy erdős területen, hogy március 31-én eltűnt Long Island-en található, Montauk-i otthonából.

Összetört szívvel állunk szeretett Peter-ünk halálának megerősítése után. Peter rendkívüli ember volt, aki rendkívüli életet él. A lehető legteljesebb életet élte, minden napból a legtöbbet hozta ki

– olvasható családja közleményében.

Az 1938-ban, New Yorkban született Beard népszerűségét a hatvanas években szerezte. Miután 1964-ben elkezdődött az afrikai Nemzeti Park felszámolása, Beard végigfényképezte a hely elpusztítását, többek között a park 80 ezer elefántjának átköltöztetését, melyek közül 35 ezren elpusztultak. A fotós ezeknek a képeknek köszönheti világhírét.

Beard munkáját kicsit sem lehet nyugodtnak és békésnek nevezni. Volt, hogy elefántok taposták le, máskor krokodilokkal teli vizekben úszott, ahol végignézte, ahogy egy társa odaveszett. A fotós magánéletét is ez a vadság jellemezte.

Akár a New York-i éjszakai klubban, akár valahol az afrikai pusztában van, a világhírű fotóst és művészt drogok, adósságok és gyönyörű nők veszik körül

– írta róla egy 2007-es cikkben a Vanity Fair.

Kiemelt kép: Ron Galella/Ron Galella Collection via Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik