Kultúra koronavírus

Tom Hankset teljesen legyengítette a koronavírus, de a felesége még rosszabbul volt

Tom Hanks és a felesége, Rita Wilson március elején, Ausztráliában fertőződött meg, és folyamatosan tájékoztatták a nyilvánosságot a felépülésükről, illetve mindenkit arra buzdítottak, hogy vegyék komolyan a korlátozásokat.

Wilson már többször mesélt a tüneteiről, most pedig a National Defense Radio Show-ban Hanks mondta el a tapasztalatait. Az egész teste fájt és gyenge volt, de ő még mindig jobban járt, mint a felesége.

Ritának keményebb percei voltak, mint nekem. Magasabb láza volt, és elvesztette az ízérzékelését, illetve a szaglását. Semmi öröme nem volt az ételekben a három hét jó részében

– és hozzátette, Wilson annyira rosszul volt, hogy bármire szüksége volt, azért a padlón kúszott el az ágyból.

A házaspár tesztje március elején mutatott pozitív eredményt, amikor Ausztráliában voltak egy készülő Elvis Presley-film miatt. Az életrajzi drámában Hanks Presley menedzserét, Colonel Tom Parkert alakítaná, de a diagnózis után leállt a produkció. Azonnal egy ausztrál kórházban különítették el őket. A járványügyi intézkedések korai szakaszában fertőződtek meg, de meg akarták akadályozni, hogy továbbadják bárkinek a vírust.

Tom Hanksnek leginkább az tűnt fel, hogy a teste nem képes úgy teljesíteni, ahogy korábban. Próbált edzeni, de egy tizenkét perces szettet harminc perc alatt szenvedett végig.

Egy orvos vagy nővér jött be az elkülönített szobánkba, és megkérdezte, hogy hogy vagyunk. Mondtam neki, hogy nagyon furcsa dolog történt velem: megpróbáltam pár egyszerű nyújtást és gyakorlatot elvégezni a földön, és a feléig se jutottam. Rám nézett a szemüvege mögül, mintha csak a leghülyébb emberhez beszélne, és közölte, hogy Covid-19-em van.

Kiemelt kép: VALERIE MACON / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik