Kultúra

Négy héten át Michelle Obama mond mesét az amerikai gyerekeknek

Az egykori first lady ezzel akar besegíteni a leterhelt szülőknek.

A koronavírus-járvány miatti otthonmaradást nálunk is ezerféle kulturális és gyerekprogram online elérhetővé tételével igyekeznek elviselhetővé tenni sokan, nincs ez máshol az Államokban sem, ahol most maga az egykori first lady is beszáll a lakásokban ragadt gyerekek szórakoztatásába.

Michelle Obama összefogott több kiadóval és a PBS KIDS tévécsatornával, és mesét mond élő közvetítésben a következő négy hétben, minden hétfőn, április 20-tól május 11-ig. Mint elmondta, gyerekként is imádott már hangosan olvasni, ez pedig nem változott akkor sem, amikor szülő lett, és a saját gyerekeinek olvasott.

Ezekben az időkben, amikor annyi családot ér rengeteg stressz, alig várom, hogy segítsek a gyerekeknek, hhogy gyakorolják az olvasást és meghallgassanak néhány csodálatos történetet – valamint hogy a szülőknek és gondozóknak lehetőséget adjak némi jól megérdemelt pihenésre.

– nyilatkozta az egykori first lady. A videókat nem csak a tévében lehet majd nézni, hanem a PBS KIDS és a Penguin Random House Facebook oldalán.

Kiemelt kép: Instagram/Elle USA

Ajánlott videó

Olvasói sztorik