Kultúra koronavírus

Az üres milánói dómban éneklő Andrea Bocelli a YouTube új szupersztárja

Az olasz tenor húsvéti koncertjét pár nap alatt 36 millióan nézték meg.

Andrea Bocelli húsvét vasárnap adott koncertet az üres milánói dómból. A rendhagyó fellépés rekordot döntött, még soha ennyien nem követtek klasszikus zenei koncertközvetítést élőben ezen a platformon – írja a Variety.

A Music for Hope – Live from Duomo di Milano (Zene a reményért – Élőben a milánói dómból) című közvetítést a csúcson egyidejűleg 2,8 millióan nézték, ami szintén rekordnak számít a YouTube-on. A 25 perces Bocelli-koncertet 24 óra alatt több mint 28 millióan látták, és cikkünk írásakor már meghaladta a 36 milliót a nézőszám.

A 61 éves vak énekest a történelmi katedrális orgonistája, Emanuele Vianelli kísérte a koncerten, amelyen Bach és Gounod Ave Mariája és Mascagni Sancta Maria című műve is elhangzott, és amely az Amazing Grace egyházi énekkel zárult.

Megindít és örömmel tölt el, hogy olyan elsöprő fogadtatást kaptunk, amire legvadabb álmainkban sem számítottunk. Mérhetetlen megtiszteltetés és kiváltság volt, hogy milliók imájának kölcsönözhettem a hangom – egy apró, mégis nagyszerű csoda, amelynek az egész világ a főhőse és amely megerősíti optimizmusomat a bolygó jövőjével kapcsolatban

– írta egy közleményben Bocelli, akinek alapítványa jótékonysági gyűjtést is rendezett a járvány következményeinek enyhítésére.

Kiemelt kép: AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik