Kultúra

A megértés hallgatással kezdődik – Papaver klippremier a VAN rendezőjétől

Második dalával jelentkezik a Papaver. Tavaly Nagy Barnabással alkotott duójuk, a Papaver Cousins folkos-rockos duójuk feloszlott, így Szendrey-Nagy Olivér szólóban folytatja szeptember óta Papaver néven. A Comforting Noise után most klippel együtt jelenik meg nálunk a Daddy Issues című dala. Hogy miről is szól, mi ihlette, arról Szendrey-Nagy beszélt nekünk:

A megértés hallgatással kezdődik. Annyira lefoglal minket a saját véleményünk folyamatos formálása és artikulálása, hogy emiatt sokszor nem halljuk meg azt, amit mások mondani szeretnének nekünk. Az számít, hogy mi kerekedjünk felül egy vitában, hogy miénk legyen az utolsó szó, akármit is állítson a másik. Eltűnnek a közösen megtalált igazságok, eltűnik a „mi” a narratívából. Nehezebben tanulunk egymástól, kevesebbszer gyakorlunk empátiát és vagyunk őszinték. Arra vágyunk, hogy halljanak bennünket, de ebben az egymás melletti üvöltésben elvesznek a jelentések és azt a rendszert tartjuk fent, ami ellen vélhetően az összes zaj megfogalmazódik.

A dal létrehozásában segített Hegyi Zoltán (basszusgitár), Kálmán András (billentyűk) és Klausz Ádám (dob). A produceri munkálatokat igazi csapatmunkaként Szendrey-Nagy, Hegyi, Kálmán mellett még Koroknay András egyengette. A klipet pedig nem más készítette, mint a Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan, valamint a Rossz versek rendezője, Reisz Gábor.

A Papaver előző kislemezét itt találják, a Daddy Issuest a különböző streaming szolgáltatóknál pedig itt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik