Kultúra koronavírus

Odett nem tudott klipet forgatni a járvány miatt, hát rajzoltak neki egyet

A Fehér fény animációs klipje a 24.hu-n debütál. És még az operatív törzs által ihletett színező is jár hozzá.

Polgár Odett 2020 őszére tervezte következő kislemezét, amiről addig is folyamatosan szeretné a dalokat kiadni. Máris kapunk belőle egy kis ízelítőt.

Az első fecske a Fehér fény lett, aminek a zenéjét Toldi Mikivel közösen szereztük, a dalszöveget Szabó Benedek, a Szabó Benedek és a Galaxisok frontembere írta. Ez az első alkalom, hogy Benedekkel dolgoztunk közösen, de remélem, nem az utolsó. Februárban jött a szikra, hogy jó lenne valaki olyannal együtt alkotni, akivel még nem. Eddig csak távolról figyeltem és szeretem a munkásságát, a dalait meg a gondolatait, így esett a választás rá

– mondta a 24.hu-nak Odett, aki kifejezetten szerencsésnek találta az együttállást, merthogy kölcsönös volt a szimpátia és gyorsan megszületett a szöveg Benedek tollából. Márciusban vették volna fel a klipet a dalhoz, de ahogy minden előadónál, náluk is közbelépett a COVID-19, így le kellett fújniuk a forgatást.

„Azonnal eszembe jutott egy másik »A« terv: mi lenne, ha animációs klip készülne hozzá?! Ismét felvillant a lámpa, felkerestem Klement Csabit, aki zseniális gif kreáló, ha úgy tetszik gif pápa! Fantasztikus, vicces, és iróniával teli munkáival teszi szebbé a mindennapokat, még ezeket a különöseket is (úgyhogy itt ajánlom mindenkinek az Instagramját), ugyanezt tette a dalommal is a klipnek köszönhetően.”

A klipet készítő Klement Csaba elmondta lapunknak, hogy ugyan egy percnél hosszabb animációt még nem csinált, de pont kísérletező kedvében találták meg a váratlan felkéréssel, így örült az új kihívásnak.

„Épp ezért félve nyitottam meg a hangfájlt, de hamar eloszlott minden kételyem, a dal ritmusa és hangulata is tökéletesen illik a korábbi animációimhoz, úgyhogy azonnal elkezdett járni az agyam. Nekem a szám egy kapcsolatból való felépülésről és az útkeresésről szól, az utóbbi kapcsán beugrott az Alice Csodaországban, így ez adta a fő inspirációt. De próbáltam a dalszöveghez igazítani és kicsit tovább is gondolni a történetet.”

A Fehér fényhez amúgy tartoznak még nyomtatható kiegészítők is, amihez nem is akárhonnan merítettek ihletet.

Ha már animációs lett a klip és központi téma, hogyan stresszmentesítsük a hétköznapokat, adta magát az ötlet, hogy a klip pár jelenetéből készítsünk színezőket. Ezt az inspirációt az operatív törzsről készült illusztráció adta, fogadjátok szeretettel!

– mondta Odett. Íme a színezők:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik