Kultúra koronavírus

Mulan már nyáron jöhet, de a Fekete özvegyre még várni kell

Mivel a járvány miatt gyakorlatilag világszerte bezártak a mozik, így a filmstúdiók csúsztatni, hacsak nem választják az online videotékákat vagy streaminget, kénytelenek csúsztatni a bemutatóikat. Csúszik a Hang nélkül 2., a Halálos iramban egy egész évvel később érkezik, most pedig a Walt Disney is bejelentette, hogyan alakulnak a koronavírus-járvány miatti átütemezett filmbemutatói.

Mivel az optimistább forgatókönyvek szerint július végére megnyílhatnak a mozik Amerikában, a Disney úgy tervezi, hogy a Mulan élőszereplős verzióját már ez év július 24-én mozikba küldhetik – az eredetileg tervezett március helyett. Ez azért is jól jönne a cégnek, mert a nyárra tervezett nagy dobásuk, a Fekete özvegy helyét valamelyest átvehetné a Mulan, míg a Scarlett Johanssonnal és Florence Pugh-val készült soron következő Marvel-szuperhősmozi november 6-i premierje után gondoskodhatna a cég utolsó negyedével bevételeiről. Novemberben egyébként is jött volna egy Marvel-film, az Örökkévalók, ám annak a bemutatása a jelenlegi tervek szerint jövő februárra csúszik.

A nyár második felében a Mulan fő kihívói a Paramount Pictures Spongya Bob-filmje, melyet július 31-én terveznek mozikba küldeni, illetve a Warner augusztus 14-re tervezett Wonder Woman: 1984-e lehetnek, legalábbis ha a jelenlegi tervek addigra még érvényesek lesznek. De most még kevés dolog biztos, csak a tervek ismertek. Alighanem az új Indiana Jones-film csúszik legtöbbet: jelen állás szerint 2022 júliusára időzítik a film bemutatását, de a Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája is új forgalmazási dátumot kapott Észak-Amerikában: 2021. május 21-ét, a Doktor Strange az őrület multiverzumában 2021. november 5-én kerülhet a mozikba, a Thor: Love and Thunder pedig 2022. február 18-án. Dwayne Johnson és Emily Blunt Dzsungeltúra című kalandfilmje is átcsúszott az idei nyárról jövő év júliusának végére. A Kenneth Branagh rendezésében készült Artemis Fowl című családi mozival kapcsolatban a Disney úgy döntött, hogy inkább új, Disney+ streaming-szolgáltatásán hozza majd forgalomba, de ennek dátumát még nem közölte.

Kiemelt kép: Disney

Ajánlott videó

Olvasói sztorik