Kultúra koronavírus

Viccből koronavírusosnak hazudta magát a K-pop sztár

A koreai K-pop sztár, Jaejoongo szerdán jelentette be, hogy ő is elkapta a koronavírust. A JYJ együttes tagja nem sokkal később azonban közölte, semmi baja nincsen, az egészet csak bolondok napja alkalmából találta ki. A koronavírus már önmagában sem vicces dolog, pénteken reggelre már átlépte az egymillió regisztrált fertőzött számát világszerte.

Közéleti szereplőként Jaejoongo viszont óriási felelőséggel tartozik. A sztárt két millió rajongó követi az Instagramon, ahol kiírta a viccet, majd visszavonta azt. Az emberek sokkolódtak, amikor Jaejoongo közölte, hogy ő is beteg, aggódó üzenetek sokaságát küldték neki. Miután viszont kiderült, hogy a sztár csak viccelt, az ijedtséget dühös elégedetlenség váltotta fel.

Hogyan tudsz egy ilyen dologgal viccelődni, amikor ennyire komoly dologról van szó? Nagyon elkeserítő

– írta egy rajongója.

Néhány órával az őt ért, rengeteg kritika érkezése után, Jaejooongo deaktiválta a profilját, előtte viszont újabb posztjában bocsánatot kért és hozzátette, hogy elfogadja az összes büntetést, amit vicce miatt kapott.

Dél-Koreában az utóbbi 24 órában 86 új esetet regisztráltak, így a fertőzöttek száma 10 062-re gyarapodott. Az elhunytak száma öttel 174-re nőtt.

(New York Times)

Kiemelt kép: Instagram / jj_1986_jj

Ajánlott videó

Olvasói sztorik