Kultúra koronavírus

Félbemaradt a forgatás a koronavírus miatt, díszletek lepik el Párizst

Világháborús díszletek borítják be Párizs két utcáját is, miután a koronavírus miatt leállt minden filmforgatás. A Guardian azt írja, hogy a francia fővárosban is hatályba lépő kijárási korlátozás miatt már nem lehetett lebontani Fred Cavayé Adieu Monsieur Haffmann (Viszlát, Haffmann úr) címen készülő filmje díszleteit. A történet egy zsidó ékszerészről szól, akinek saját üzlete pincéjében kell elbújnia a náci megszállás ideje alatt.

A díszletek a Rue Berthe és a Rue Androuet nevű utcákat érinti, ahol kommunistaellenes, valamint német feliratos plakátok borítják a falakat.

Tim McInerney, Párizsban élő brit egyetemi oktató Twitter-posztjában azt írja, hogy nagyon furcsa a hangulata az utcáknak a díszlettől, főleg a koronavírus okozta kijárási korlátozások idején.

Arra az esetre, ha a karantén alá helyezett Párizs nem lett volna eléggé zavaró: a szomszédságomat filmdíszletként használták. Most az egész blokkot 1941-ben hagyták. Párizst természetesen kísérti a megszállás öröksége. Van egy iskola lejjebb, az úton, ahol egy tábla jelzi, hány zsidó gyermeket deportáltak. Az egyik [film] plakáton az áll, hogy senki sem mehet ki az utcára 11.30 és 4 óra között. Ez előtt a poszter előtt kellett megmutatnom a rendőröknek a szabadon tartózkodási engedélyem. Furcsa helyzet

– írta.

Kiemelt kép: QUENTIN DE GROEVE / HANS LUCAS / HANS LUCAS VIA AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik