Kultúra koronavírus

Taylor Swift megdobta két, a járvány miatt bajba jutott rajongóját 3000 dollárral

Taylor Swift nagyban és kicsiben is komolyan veszi a koronavírus okozta károk enyhítését: nagy szervezeteket is támogat, sőt, adakozásra buzdítja rajongóit is, de emellett a bajba került kisembereket sem hagyja cserben, pláne, ha azok a rajongói. A minap két rajongóját is kihúzta a gödörből 3-3000 dollárral, ami majd’ egymillió forintnak felel meg.

Az egyik ilyen rajongó Samantha Paige, aki arról posztolt Tumblr oldalán, hogy mennyire szeretne adományozni a Feeding America szervezetnek, amelynek az adakozó linkjét Taylor megosztotta, de sajnos nem teheti, mert a járvány miatt bezárt a munkahelye, így bevétel nélkül maradt.

Annyira szeretnék adományozni a linken, amit Taylor megosztott, de a COVID-19 miatt elveszítettem a munkámat, az egyetlen bevételi forrásomat, miután a munkahelyem minimum 30 napra bezárt. Nincs munkám, nincs bevételem, nincs miből fizetnem a számláimat. Ha bárki tud és szívesen segítene, az nagyon sokat jelentene, a legkisebb is számít.

Aztán pár nappal később meglepő dolog történt: maga Taytay kereste a Twitteren, éspedig azzal, hogy olvasott a nehézségeiről, és szívesen megajándékozná 3000 dollárral.

Swift nem csak ígérgetett, az átutalás tényleg megérkezett.

Egy másik Swift-rajongó, Holly Turner ugyanígy járt. Turner koncertfotósként és grafikusként dolgozik New Yorkban, és a rendezvénystop miatt kiesett bevételei miatt aggódott, hogy nem lesz képes megfizetni, hogy New Yorkban maradhasson – miközben egész életében azért dolgozott, hogy a városban élhessen. Az erről szóló Tumblr-posztja eljutott Taylor Swifthez, aki őt is megdobta a bevált 3000 dolláros utalással, ezzel kihúzva a fotóst a bajból.

Nem minden hős visel köpenyt. Van, aki ragyogó piros rúzst visel, és énekesnő.

Kiemelt kép: Roy Rochlin/FilmMagic

Ajánlott videó

Olvasói sztorik