Kultúra koronavírus

Koronavírus miatt meghalt Joe Diffie countryénekes

Meghalt Joe Diffie countryzenész a koronavírus okozta szövődményekben – hozta nyilvánosságra szóvivője. A zenész hatvanegy éves volt. Diffie pénteken osztotta meg a világgal egy közlemény útján, hogy beteg, és kezelést kap, azt kérve a rajongóktól, hogy tartsák tiszteletben a család magánszféráját, és legyenek nagyon óvatosak a világjárvány miatt.

Diffie világszerte ismert név volt a countryrajongók körében, karrierje csúcsa a ’90-es években volt, amikor több mint húsz toplistás dala volt, valamint arany- és platinalemezei is szép számmal. Halálhírére a rajongók mégis egyik olyan dalát kezdték el tucatszám osztani, mely csak a top3-ig jutott, annak címe ugyanis arról szól, hogy mit tegyenek vele ha meghalt – nagyjából: támasszák egy zenegép mellé (Prop Me Up Beside the Jukebox If I Die).

Ugyan Diffie jó ideje nem zenélt már igazán aktívan, neve az utóbbi években is több zenész dalszövegeiben, koncertes skandálásaiban megjelent, afféle főhajtásként a műfajban elért eredményei előtt, amit óriási megtiszteltetésként élt meg. Betegsége előtt új albumon dolgozott, az I Got This című lemez hét év szünet után az első új megjelenése lett volna.

Kiemelt kép: Frazer Harrison/Getty Images for Stagecoach/AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik