Kultúra

Rudolf Péter: Nem tudhatjuk, mikor áll vissza a rend

Rudolf Pétert kedden választották a Vígszínház igazgatójának, amit Karácsony Gergely budapesti főpolgármester jelentett be Facebookon. A kinevezett igazgató most egy nyilatkozatban köszönte meg a nagy felelősséggel járó támogatást.

Kivételes megtiszteltetés a Vígszínház igazgatójának lenni, de ezek most nem lehetnek az öröm pillanatai. Túl sok fájdalom, túl sok indulat tört felszínre az elmúlt hetekben. Abban reménykedem, hogy minden, ami most történik a színházi szakmában és a világban, az tisztulást hoz, katarzist.

Sem a színház, sem a világ nem lesz már ugyanolyan, mint annakelőtte. Nem tudhatjuk, mikor áll vissza a rend, mikortól tehetjük újra a dolgunkat.

Örülni majd csak akkor lesz okom, okunk, ha újra felmegy a függöny, ha teltházak előtt tudunk megharcolni szereppel, önmagunkkal. Ha újra béke lesz bennünk és a világban.

Addig is, teszem a dolgom, és minden erőmmel azon leszek, hogy a Vígszínház készen álljon az újraindulás pillanatában

– írta Rudolf Péter a Színház.Online oldalán elérhető közleményében.

Korábban a szakmai bizottság Eszenyi Enikőt támogatta, de a társulatának jelenlegi és volt tagjai is felszólaltak az igazgató ellen, Eszenyi pedig végül visszalépett.

A vígszínházi botrány krónikája Eszenyi nagyinterjújától a visszalépéséig
Eszenyi Enikő csütörtök délután bejelentette, hogy visszavonja pályázatát, miután az elmúlt hetekben számos kollégája vádolta meg hatalmi visszaélésekkel.

Kiemelt kép: Sóki Tamás / MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik