Kultúra

Jonah Hill a legmocskosabb szájú színész

Ha valaha is elgondolkodott azon, mely film és színész kapná vajon a legtrágárabb beszédnek járó elismerést, nem kell tovább találgatnia. A Buzzbingo felmérése ezt gyűjtötte össze a 3500 filmforgatókönyvet összgyűjtő felmérésében.

A felmérés első helyén Martin Scorsese A Wall Street farkasa című filmje áll, melyben 715 káromkodás hallható 180 perc alatt. Ezt az Adam Sandler főszereplésével készült Csiszolatlan gyémánt című film követi a 646 szitokszóval, míg a harmadik helyen a szintén Scorsese által jegyzett, 1995-ös Casino áll, 606 káromkodással. A tanulmány külön ranglistát állított fel aszerint, hogy minden ezredik szóra hány káromkodás jut. Itt Gary Oldman 1997-es, Éhkoppon című filmje áll a csúcson, melyben minden negyvenegyedik szó az ezerből trágár.

Ami a legmocskosabb szájú színészeket illeti, Jonah Hill az élvezető, aki a már említett A Wall Street farkasában is szerepelt, így nem csoda, hogy a lista csúcsán foglal helyet a 376 káromkodással. Őt 361 szitokszóval Leonardo DiCaprio követi, 301 trágár szóval pedig Samuel L. Jackson áll a harmadik helyen.

Kiemelt kép: ODD ANDERSEN / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik