Kultúra

Meghalt Nagy Alfréd színész

Hosszú éveken át tartó betegség után, március 23-án reggel elhunyt Nagy Alfréd színművész, írja a Fidelio. A Kaszás Attila-díjas művész 1977-ben született Gergyószentmiklóson, 2001-ben végzett a Marosvásárhelyi Színművészeti Egyetemen.

Nagy Alféd színházi szerepei mellett szerepelt Molnár György Egyszer élünk, Robert Ralston Jó utat, Török Ferenc Csodálatos vadállatok, valamint Kató Zsolt Le petit mort című filmjeiben.

Amikor 2014-ben Kaszás Attila-díjat kapott, elmondta, fontosnak tartja, hogy a színészek tükröt tartsanak az emberek elé, de ezt a mélységeket megmutatva, nem pedig a felszínt súrolva kell megtenni. Mivel sok esetben a televízió és a színház is a szórakoztatás irányába hajlik, a színész szerint szükségünk van olyan alkotásokra, produkciókra, melyek megpróbálják a mélyebb rétegeket is megérinteni: „én inkább ebben vennék részt szívesen, mint a habok továbbhabosításában.”

A Tamási Áron Színház így búcsúztatta a színészt közleményében:

Frédi meghatározó művésze volt a Tamási Áron Színháznak, nemcsak emlékezetes alakítások hosszú sora fűződik a nevéhez, hanem fontos közösségépítő szerepet is játszott a társulatban. Mindnyájunk lelkében hatalmas űr maradt utána, emlékét megőrizzük, művészi alázata, elkötelezettsége példaértékű marad számunkra.

Kiemelt kép: Facebook / Tamási Áron Színház

Ajánlott videó

Olvasói sztorik