Kultúra koronavírus

Matthew McConaughey szerint a vírus újra összehozhatja a megosztott társadalmakat

Üdv mindenkinek, itt Matthew McConaughey, és csak azt akartam mondani ezekben az őrült, koronavírusos időkben, hogy vigyázzunk magunkra és egymásra!

Így kezdi az Oscar-díjas színész Twitterre feltöltött másfél perces monológját, amelyben arra is felhívja a figyelmet, hogy az elővigyázatosság és a javasolt egészségügyi szabályok megtartása mellett ugyanolyan fontos, hogy ne engedjünk a paranoia csábításának.

Jobban egymásra vagyunk utalva, mint eddig bármikor. A koronavírus képében lett egy olyan ellenségünk, amely arctalan, rasszok, nemek, pártok és felekezetek felett áll. Egy olyan ellenség, amelyet mind le akarunk győzni. És le is fogunk.

– mondja Matthew McConaughey, aki szerint ez a vészterhes idő egyben lehetőséget is nyújt a megosztott társadalmaknak, hogy újra egységesen, közös értékek mentén cselekedjenek. Olyan értékekre gondol itt, mint az igazságosság, kedvesség, elszámoltathatóság, rugalmasság és a kölcsönös tisztelet. „Ha most gyakoroljuk ezeket, akkor a járvány lecsengésével talán azt vehetjük észre, hogy ez a vírus hozott újra össze minket. Úgy, ahogy már nagyon rég nem voltunk.”

A teljes videót itt tudja megnézni:

Kiemelt kép: AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik