Kultúra koronavírus

A Tate bezárja múzeumait a koronavírus miatt

Ez az első nagy múzeum Nagy-Britanniában, amelyik így döntött.

A világ legjelentőseibb múzeumai közé tartozó Tate kedden bejelentette, hogy a járványra való tekintettel bezárja kapuit. A döntés minden hozzá tartozó intézményre vonatkozik, így a Tate Britainre, a Tate Modernre, a Tate St Ives-re és a Tate Liverpoolra is, amelyek március 18-ától május 1-ig biztosan nem fogadnak látogatót. Közleményükben azt írják, hogy dolgozóik és a látogatók biztonsága érdekében hozták meg a döntést az egészségügyi minisztérium javaslatai alapján.

Hiszünk benne, hogy a művészethez való hozzáférés univerzális jog. Talán most még inkább igaz, hogy a művészet felemelheti a lelkünket, bearanyozhatja a napunkat és segíthet a mentális egészségünk fejlesztésében. Így amíg galériáink zárva tartanak, fogunk adni ötleteket arra, hogy élvezhetitek mégis a Tate legjavát

írják. Egy viselkedéspszichológiával foglalkozó professzor, Ian McDonald már üdvözölte is a múzeum felelős és példamutató döntését, ami azért is nyom sokat a latban, mert a Tate Modern London egyik leglátogatottabb helyszíne.

 Kiemelt kéP: AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik