Kultúra

Néder Panni Eszenyi Enikőnek: „Vedd komolyan a volt kollégáid nyilatkozatait!”

Hétfőn jelent meg cikkünk arról, hogy több egykori dolgozó szerint toxikus légkör uralkodik a Vígszínházban, amit megszólalóink szerint nagyrészt Eszenyi Enikő igazgatói viselkedése vált ki. Fenyvesi Lili, ma már külföldön élő, egykor a Vígszínházban rendezőasszisztens és a szintén Németországban élő Néder Panni, a Víg Túl a Maszat-hegyen című 2010-es előadásának rendezője is elmondta, milyen nyilvános megalázásoknak és verbális erőszaknak volt elszenvedője és tanúja az intézményben töltött idő alatt.

Hétfő este az elszerződött társulati tagok közös nyilatkozatban álltak ki Fenyvesi Lili és Néder Panni mellett. A petíciót eddig több mint negyvenen írták alá, számos korábbi tag pedig interjúkban is megerősítette a két megszólaló állításait – többek között lapunknak Kovács Patrícia, aki a Túl a Maszat-hegyen egyik főszereplője volt.

Kovács Patrícia: Velem lehet kiabálni, de amit Eszenyi Enikő csinál, az túlmegy minden határon
A színésznő mellett a petícióhoz csatlakozók közül még ketten megszólalnak arról, hogyan vezeti Eszenyi Enikő a Vígszínházat.

Hétfői cikkünkben akkor Eszenyi Enikőt is megkérdeztük a vádakról, aki általánosságban tagadta, hogy valaha megsértette volna bárki emberi méltóságát, vagy visszaélt volna a hatalmával, de a konkrét történetek igazságtartalmára érdemben nem reagált. Hasonlóan járt el az ATV szerdai interjújában is, ahol azt mondta, nem szeretné kommentálni ezeket a konkrét állításokat, de az ő irodája mindig nyitva áll bárki előtt, akinek problémája van.

Néder Panni, aki Harkányi Endréhez hasonlóan, már évekkel a mostani botrány kipattanása előtt is beszélt a Vígszínházban átéltekről, szerda este videóüzenetben reagált Eszenyi megszólalására, amelyet ő felháborítónak tart.

Mivel Eszenyi Enikő a mai ATV-s interjúban azt mondta, nyitott a kérdésekre, kommentárjaim mellett feltettem párat ebben a részletes videóüzenetben. Számomra elfogadhatatlan ignorálni az egyre több ember szájából elhangzó történeteket, és kikerülni a válaszadást azzal, hogy nem kommentálja a rendkívül súlyos incidenseket. Egy helyütt véletlen "ki merem állítani"-t mondok a "jelenteni" helyett, a többit vállalom. És a végén a koronavírust természetesen nem bagatellizálni szeretném, pusztán utalni arra, hogy így több szabadideje lehet gondolkodni. Ha megnézed, Enikő, számos emberhez hasonlóan várom a mélyebb válaszokat. Köszönöm, ha megosztjátok.Az ATV-s interjú itt elérhető: http://www.atv.hu/belfold/20200311-eszenyi-eniko-exkluziv-interju

Közzétette: Panni Néder – 2020. március 11., szerda

Sziasztok, illetve szia, Enikő, mert ezt a videót igazából neked címzem, és nagyon bízom benne, hogy valamilyen úton eljut hozzád. Szerintem el fog.

kezdi Néder, aki szerint Eszenyi az ATV-s interjúban vagy konkrét hazugságokkal reagál a nyilvánosságra került véleményekre, vagy pedig ignorálja őket. Ezután tételesen végigmegy az igazgató állításain, majd a videót azzal zárja, hogy felszólítja Eszenyit:

Vedd komolyan a volt kollégáid nyilatkozatait! Vedd komolyan a mi történeteinket, és légy szíves, reagáljál érdemben, és ne azt mondd, hogy erre nem tudsz reagálni, meg hogy nem tudod ezt kommentálni

Kiemelt kép: MTI/Honéczy Barnabás

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik