Kultúra koronavírus

A Foals kézmosós száma segíthet a koronavírus megelőzésében

Január óta egyre fokozódik a helyzet a koronavírus kapcsán világszerte. Hétfőn derült ki, hogy egész Olaszországot karanténba zárták, miután egy nap alatt 1500 új fertőzést regisztráltak, valamint 100 halálesetet.

Rengetegszer írtunk már róla, mik a koronavírus tünetei és hogy mennyire könnyen összetévszthetők egy egyszerűbb influenzával, ahogy arról is sok szó esett, hogyan tudunk odafigyelni a megelőzésre. Utóbbi kapcsán a gyakori kézmosás az egyik legfontosabb szabály, ami bizony elég unalmas dolog, ha kötelezően és folyamatosan kell művelni. Az eddig elterjedt általános nézet szerint körülbelül 16-20 másodpercig, vagyis annyi ideig kell tartson egy kézmosás, amennyi idő alatt elénekeljük kétszer a Boldog születésnapot dalocskát.

Valljuk be, ez azért baromi unalmas és idegesítő már viszonylag rövid idő után is. Mi is kínáltunk már néhány alternatívát arra, mit énekeljünk a köszöntő dal helyett, de most újabb jelentkező tűnt fel a színen a legjobb kézmosós dal versenyben.

A Foals egy tavalyi, Wash Off című számukhoz készített kézmosós videót és már most jobban szeretjük, minthogy Boldog születésnapot köszönjön vissza újra meg újra a tiszálkodásnál.

Kiemelt kép: Youtube / Foals

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik