Kultúra koronavírus

Gwyneth Paltrow a koronavírussal viccelődött

Megteheti, ő már volt vírusgazda és áldozat a Fertőzés című filmben.

Az épp Európába tartó Gwyneth Paltrow arcmaszkban készült szelfit osztott meg magáról Instagramján, az alábbi szöveggel:

Úton Párizsba. Paranoiás? Józan? Pánikoló? Nyugodt? Járvány? Propaganda? Paltrow mindezzel nem foglalkozik, csak szundít egyet a repülős alvómaszkjával. Én már szerepeltem ebben a filmben. Vigyázzatok magatokra. Ne fogjatok, ellenben mossatok kezet gyakran

A színésznő Steven Soderbergh 2011-es filmjére, a Fertőzésre utal, amelyben egy rejtélyes világjárvány ejti pánikba az emberiséget, és ennek ő alakítja az első vírusgazdáját, aki becipeli a kórokozót Amerikába, majd csúnya halált hal a film elején. A sztárokkal kitömött Fertőzésről mi is írtunk pár hete, ennél hitelesebb játékfilm ugyanis még nem készült arról, hogy nézne ki egy világjárvány a 21. században.

Hollywood egyre hitelesebben riogat a világjárvánnyal
A mozifilmek már évtizedek óta ijesztgetnek egy rejtélyes vírus elszabadulásával, ami majd végigsöpör a bolygón, de a valós kockázat sokkal rémisztőbb a zombiapokalipszisnél.

A szakértők tehát eddig is elismerően nyilatkoztak róla, most azonban a valóság is visszaigazolja Soderberghéket azzal, hogy ami zajlik, kísértetiesen hasonlít a film cselekményére. A Fertőzés már az eredeti bemutatásakor is sikeres volt, de a koronavírus miatt új reneszánszát éli: például hetek óta letaszíthatatlan az iTunes tíz legletöltöttebb filmjének listájáról.

https://www.instagram.com/p/B9BxGPqFfpw/?utm_source=ig_embed

A kiemelt kép a Fertőzés című filmből származik. Forrás: Imdb/Warner Bros.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik