Kultúra

Kulka János új filmben tűnik fel

Madarász Isti második nagyjátékfilmje, az Átjáróház című filmben szerepel Kulka János. A színészt 2016-os stroke-ja után először Ujj Mészáros Károly X – A rendszerből törölve című filmjében láthattuk 2018-ban.

A Veres Attila forgatókönyvén alapuló Átjáróház sztorija szerint két fiatal szerelmes (Bárnai Péter és Rujder Vivien) küzd egymásért. Kapcsolatuk nem szokványosan alakul – főleg mivel Ági az első randi után meghal. És ez még csak a kapcsolatuk kezdete, hiszen az Átjáróházban, Krisztián mágikus munkahelyén, ahol éjjeliőrként dolgozik, 29 napot még együtt tölthetnek. Ez az a hely, ahol éjjelente a holt lelkek találkoznak, és ahonnan a túlvilágba vezető átjáró nyílik. Az ott lakó halottak segíteni próbálnak a fiataloknak, ám közben a Boncmester (Kulka János) mindent megtesz, hogy elragadhassa Ági lelkét.

Bárnai, Rujder és Kulka mellett a filmben felbukkan még Kútvölgyi Erzsébet, Galla Miklós, Árpa Attila és Dobó Kata. A felvételek február 20-án az egyik, technikailag legösszetettebb jelenetsorral, egy hatalmas, körbeforduló díszletet felhasználó szekvencia rögzítésével kezdődtek el egy budapesti stúdióban. Pár külsős helyszín mellett az Átjáróház munkálatai javarészt ezen a helyen zajlanak majd, várhatóan április közepéig.

Az Átjáróház 2021 elején kerül a mozikba.

(Port.hu)

Kiemelt kép: Máthé Zoltán / MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik