Kultúra

Kórházba kellett szállítani Harvey Weinsteint, miután elítélték

A manhattani Bellevue Kórházba kellett szállítani Harvey Weinsteint, miután hétfői tárgyalása után bűnösnek találták, írja a Variety. A hollywoodi producert, aki a tárgyalás alatt is gyengének tűnt már, a tárgyalóterembe pedig járókerettel lépett be, több mint nyolcvan nő, köztük ismert színésznők vádolták meg szexuális visszaéléssel, ő azonban tagadta bűnösségét, és azt állította, hogy szexuális együttlétei mindig kölcsönös beleegyezésen alapultak.

Az esküdtszék végül bűnösnek nyilvánította Weinsteint az egykori munkatársa, Mimi Haleyi elleni szexuális támadásban és Jessica Mann színésznőjelölt megerőszakolásában 2013-ban. Bár Weinstein eddig 2 millió dolláros óvadék ellenében szabadlábon védekezhetett, James Burke bíró úgy döntött, az ítélethirdetésig a Rikers Island-i börtönben helyezik őrizetbe. A producer azonban a tárgyalás után mellkasi fájdalomra panaszkodott, ezért kórházba szállították.

Bűnösnek találták Harvey Weinsteint
Nemi erőszak és szexuális támadás vádjában mondta ki bűnösnek az esküdtszék, ám felmentette őt a legsúlyosabb vádpont, a szexuális ragadozóként elkövetett erőszak vádja alól. 25 év börtönt is kaphat.

Weinstein ügyvédje, Donna Rotunno arra kérte a bírót, engedje szabadlábon védencét az ítélethirdetésig, azzal az indokkal, hogy a producer hátát műteni kellett nemrég, valamint látása miatt injekciókúrára szorul. Weinstein a legtöbb tárgyalási napon járókerettel jelent meg, amire az ügyvédje szerint a régóta fennálló hátproblémái miatt volt szükség.

Rotunno egy, a Fox Newsnak adott interjúban megerősítette a hírt, hogy Weinstein valóban szívpanaszokkal küzdött hétfőn – annak ellenére, hogy egyik áldozata, Rose McGowan szerint a producer csak színészkedett a tárgyaláson – így a börtönben is orvosi ellátásban részesül.

Kiemelt kép: LEV RADIN / ANADOLU AGENCY

Ajánlott videó

Olvasói sztorik