Kultúra

Távozik az Európa Kulturális Fővárosa program vezérigazgatója

Távozik a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa vezérigazgatói posztjáról Mészáros Zoltán, írja a Veszprémkukac. A volt vezérigazgató, aki 2018 óta vezette a programot, tanácsadóként továbbra is támogatja a csapat munkáját, helyére Markovits Alízt, a kőszegi Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete fejlesztési és pályázatkezelő főosztályvezetőjét kérték fel.

Vezérigazgatói munkámat a kezdetektől végigkísérte a dilemma, hogy vajon hogyan tudom összeegyeztetni mindezen feladataimat a már meglévő, lassan két évtizede működő egyéb üzleti, vendéglátós és turisztikai (Oliva Hotel és Étterem), valamint kulturális érdekeltségeimmel (VeszprémFest). Mára egyértelművé vált, hogy a kulturális főváros feladatainak ezen fázisában már egy teljes embert kíván a feladat, olyat, aki minden figyelmét, erejét és idejét csak és kizárólag ezen feladatoknak képes szentelni, és be kellett látnom, hogy ez személyemben már nem áll fenn

– írta leköszönő nyilatkozatában Mészáros Zoltán.

A teljes nyilatkozat itt olvasható:

„2018 májusa óta viselem a vezérigazgatói tisztséget a Veszprém-Balaton 2023 Zrt.-nél. 2016-tól, amikor megfogalmazódott, hogy Veszprém újra nekifut az Európa Kulturális Fővárosa cím elnyerésének, a kezdetektől szerepet vállaltam a projektben: a megalakuló Művészeti Tanácsot vezettem, majd mind az első körös, mind a második körös prezentációs csapat tagja voltam, a 2018. decemberi zsűrilátogatás egyik főszervezője, vezetője.

Vezérigazgatói munkámat a kezdetektől végigkísérte a dilemma, hogy vajon hogyan tudom összeegyeztetni mindezen feladataimat a már meglévő, lassan két évtizede működő egyéb üzleti, vendéglátós és turisztikai (Oliva Hotel és Étterem), valamint kulturális érdekeltségeimmel (VeszprémFest).

Mára egyértelművé vált, hogy a kulturális főváros feladatainak ezen fázisában már egy teljes embert kíván a feladat, olyat, aki minden figyelmét, erejét és idejét csak és kizárólag ezen feladatoknak képes szentelni, és be kellett látnom, hogy ez személyemben már nem áll fenn.

Mindezek okán, egyeztetve a város vezetésével, a Kormánybiztosi Hivatallal és közvetlen vezető kollégáimmal is, közös megegyezéssel, március 20-ától a vezérigazgatói munkaviszonyom megszüntetése mellett döntöttünk.

Ezt követően főtanácsadó minőségben, az előző négy esztendő tapasztalatait felhasználva, arra építve, az elkezdett projektek fejlesztéseit és megvalósításait, valamint utódomat és az egész EKF alap célkitűzésit támogatva maradok az EKF csapat része.

Az általános tanácsadás mellett külön feladatként a fesztiválok fejlesztése és regionális láthatóvá tétele, erősítése lesz a területem. Emellett néhány olyan projekt fejlesztésében és megvalósításában való részvétel, ahol ötletgazda, vagy ötlet-társ voltam, és melyek személyesen is közel állnak hozzám.”

Kiemelt kép:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik