Kultúra

Clint Eastwoodnak nagyon nem tetszenek Trump őrjöngései

Ezért szakít a republikánusokkal, és inkább a demokraták milliárdosát látná a Fehér Házban.

Clint Eastwood évtizedek óta a republikánusok egyik fő támogatója Hollywoodban, emlékezetes, hogy a 2012-es elnökválasztáson még a párt jelöltállító kongresszusán is részt vett, hogy Obama iránti ellenszenvének, és a vele szemben induló Mitt Romney iránti támogatásának hangot adjon. Ezért lepett meg sokakat, hogy a 89 éves színész-rendező a Wall Street Journalnek adott interjújában kijelentette, hogy ezúttal Michael Bloomberget, a demokrata elnökjelöltségért versengő milliárdost támogatja, aki korábban New York polgármestere volt.

A legjobb ötlet az lenne, ha Mike Bloomberget juttatnánk a Fehér Házba

– mondta a legendás színész, aki a 80-as években maga is szolgált polgármesterként egy kaliforniai városban. Eastwood ugyan egyetértett Trump néhány intézkedésével, de annak örülne, ha az elnök finomabb modorú lenne, és nem sértegetne és gúnyolna folyamatosan másokat a Twitteren.

Szeretném, ha nem alacsonyodna le erre a szintre

– mondta Eastwood, aki szerint az amerikai politika egészében véve is nagyon eldurvult az utóbbi években. A világ 12. legnagyobb vagyonával bíró Michael Bloomberg rengeteg pénzt költ elnökjelölti kampányára, de a héten tartott, első demokrata vitán elég gyenge teljesítményt nyújtott. Hogy van-e valódi esélye a jelöltségre, az a március harmadikán rendezett „szuperkedden” derül ki, amikor egyszerre sok amerikai államban tartanak majd előválasztást. Egyelőre a párt progresszív szárnyát képviselő Bernie Sanders az éllovas.

A milliárdos elnökjelölt, aki Trump rémálma lehet
Michael Bloomberg kész akár kétmilliárd dollárt, azaz 600 milliárd forintot költeni saját pénzéből Trump legyőzésére.

Kiemelt kép: Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik