Kultúra

Végre tényleg megtörténik: újra összeáll a Jóbarátok

Nem bízzák a véletlenre az HBO Max sikerét. Olyannyira nem, hogy az elindítás előtt álló streaming-szolgáltató bejelentette: tizenhat évnyi találgatás és rajongói könyörgés után végre tényleg visszatér a Jóbarátok, éspedig a hatfős főszereplő gárda teljes részvételével. Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry és David Schwimmer is jelen lesz tehát, de azért nem lesz mégsem minden a megszokottak szerint, ez ugyanis – ahogy arról már az előzetes találgatások is szóltak – egy forgatókönyv nélküli, improvizatív jellegű újraegyesülés lesz, mely az HBO Max májusi elindulásához szolgáltat majd némi kezdő puskaport: amikor a WarnerMedia új szolgáltatása elindul, mind a várva várt reunion, mind a korábbi 236 epizód elérhető lesz a rendszerben minden előfizető számára. A hírt az HBO Max tartalmi vezetője, Kevin Reilly osztotta meg közleményében:

Akkor hallottam először a Jóbarátokról, amikor még csak a fejlesztés nagyon korai szakaszában volt, aztán évekkel később alkalmam nyílt dolgozni a sorozaton, és öröm volt végignézni, ahogy nézők újabb és újabb generációi szerették meg. Egy olyan kort idéz, amikor a barátok – és a közönség is – valós időben összegyűltek, és úgy gondoljuk, ez a mostani újraegyesülés ezt a szellemiséget ragadja majd meg, összefogva eredeti és új rajongókat.

A hírt először maguk a szereplők osztották meg közösségimédia-oldalaikon, hatból öten ugyanazzal a fotóval, és azzal a képaláírással, hogy „Megtörténik.”, egyedül Matt LeBlanc trollkodta meg a dolgot, és a M.A.S.H. című ’70-es – ’80-as évekbeli sorozatból osztott meg egy fotót.

A különkiadást Ben Winston rendezi majd, aki James Corden késő esti show-jának rendezőjeként ismerős az efféle komádia-műsorok világában, illetve producerként is csatlakozik az eredeti sorozat három executive produceréhez, Kevin Brighthoz, Marta Kauffmanhoz és David Crane-hez, de a hat főszereplő is kap executive produceri kreditet. Ugyan a sorozat 2004-es befejeződése óta több nemhivatalos reunion is történt, a legközelebbi a rajongók vágyaihoz egy 2016-os esemény volt, amely James Burrows rendező előtt hajtott fejet, ám akkor Matthew Perry nem vett részt, így a májusi lesz az első tényleg hivatalos verzió, amikor mindannyian valóban újra egy Jóbarátok-projektben szerepelnek. A rajongók rég várták a dolgot, de az alkotók rendre elvetették az ötletet. Ezzel együtt erről az HBO Maxhoz kapcsolódó reunionról november óta terjednek a pletykák, melyek ezúttal igaznak bizonyultak.

Kiemelt kép: David Bjerke/NBCU Photo Bank

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik