Kultúra

Jön a Forrest Gump és A lé meg a Lola bollywoodi verziója

Kettőt lehet tippelni, hogy fognak-e táncolni benne.

Sokan tudják, hogy az indiai filmipar mérete vetekszik Hollywoodéval, sőt, ha nem a bevételeket, csak az egy évben forgatott filmek számát nézzük, bőven le is hagyja azt. Érthető, hogy kell nekik is az alapanyag, és természetesen rajta tartják a szemüket az amerikai sikerfilmeken. Aki látott már akár egy percet is a Terminátor, A bárányok hallgatnak vagy a Mrs. Doubtfire bollywoodi remake-jéből, az tudja, hogy ezek a filmek nem pusztán szórakoztatóak, de olykor egészen téren és időn kívüli, pszichedelikus élményt jelentenek egy nyugati néző számára, a végtlenségig tágítva mindazt, amit a filmkészítés kereteiről addig gondoltunk.

Ezért is olyan ígéretes a Sony Pictures India és az Ellipsis Entertainment bejelentése,Tom Twyker 1998-as kultfilmje, A lé meg a Lola is megkapja hindi verzióját, amiben ugyebár a vörös hajú Franka Potente rohan háromszor is az életéért, na és a pénzért. Már most kíváncsiak vagyunk, hogy az eleve zaklatott tempójú, adrenalintól duzzadó thrillerbe hogyan passzolnak majd bele a nagyszabású táncbetétek, de biztosak vagyunk benne, hogy a Loopa Lapeta címen futó remake vizualitása messze túlszárnyalja majd a képzelőerőnket. Az Ellipsis egyik fejese elárulta, hogy a forgatókönyvet már évek óta fejlesztik, a forgatás pedig áprilisban kezdik, és 2021-es bemutatóval számolnak.

A lé meg a Lola mellett olyan hollywoodi klasszikusok újragondolása várható még, mint a Forrest Gump, A gyakornok, illetve az évek óta húzódó hindi Rambo.

Kiemelt kép: AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik