Kultúra

Két színikritikus elleni büntetőeljárást szüntettek meg

Törvényes vád hiányában megszüntettek egy, a Revizor két munkatársa ellen tavaly indult büntetőeljárást, írja az Átlátszó. Csáki Juditot és Jászay Tamást tavaly áprilisban perelte be Magyar Attila, a Pécsi Országos Színházi Találkozót szervező, önkormányzati tulajdonban lévő cég, a POSZF Nkft. ügyvezetője, miután a két színikritikus privát Facebook-oldalukon megosztott egy, a POSZF gyanús szerződéseiről szóló cikket.

A cikk a Pécsi Stop azon beszámolóját foglalja össze, miszerint a Pécsi Országos Színházi Találkozót (POSZT) szervező, a pécsi önkormányzat többségi tulajdonában lévő Pécsi Országos Színházi Fesztivál Nonprofit Kft. (POSZF) két év alatt 118 millió forintot fizetett az Aktor Produkció Közhasznú Nonprofit Kft.-nek. Az Aktor ügyvezetője és egyik tulajdonosa viszont Szűcs Gábor, aki a POSZT fesztiváligazgatója is, a POSZF ügyvezetője, Magyar Attila pedig szintén tulajdonos az Aktorban.

Magyar szerint Csákiék a cikkel rágalmazták őt, azonban külön felszólításra sem jelölte meg, hogy mely kijelentéseket sérelmezte, feljelentésében azt írta korábban, hogy Csáki és Jászay megsértette az ő becsületét, a társadalmi megbecsülését, a róla kialakult kedvező értékítéletet, és az emberi méltóságát. Mivel Magyar Attila később sem jelölte meg pontosan „a vád tárgyává tett cselekményt”, az ügyet ejtették.

Kiemelt kép: Filep István / MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik