Kultúra

Eminem sem érti teljesen, miért rappelt az Oscar-gálán

Sokakat összezavart a dolog. Úgy tűnik, magát a fellépőt is.

Az idei Oscar-gála fő meglepetése nyilvánvalóan az volt, hogy a dél-koreai Élősködők legyőzte az esélyesebbnek tartott hollywoodi versenytársakat, de rögtön a nyomában jön Eminem váratlan fellépése. A rapper a legjobb hangkeverés díját felvezető montázs előtt adta elő a Lose Yourself című slágerét, amiért 2003-ban, azaz 17 évvel ezelőtt kapott Oscart. A képek alapján volt, aki belefeledkezett a dalba, de a teremben sok sztár értetlenkedve fogadta a fellépést, az elalvás és a dühkitörés határán egyensúlyozó Martin Scorsese rezzenéstelen arca pedig egyből mémmé vált. Azonban úgy tűnik, nemcsak a közönséget zavarta össze a dolog, hanem magát Eminemet is. A rapper ugyanis a Varietynek nyilatkozva nem volt képes meggyőző magyarázatot adni, hogy 2020-ban miért adott elő egy 17 évvel korábbi dalt a színpadon.

Valami olyasmi lehet mögötte, hogy talán, mert annak idején nem kaptuk meg a lehetőséget, úgy gondolták, hogy ez most menő lenne. Akkoriban eszembe sem jutott, hogy tényleg nyerhetek, meg amúgy is pár héttel az Oscar előtt adtuk elő a Rootsszal a Loose Yourselfet a Grammy-gálán, így végképp nem tűnt jó ötletnek. Meg amúgy is, az akkori fejemmel el se tudtam képzelni, hogy egy efféle műsorban helye lenne annak, amit csinálok

– mondta a lapnak, és azt már csak mi tesszük hozzá, hogy sokak szerint most sem feltétlenül volt indokolt a helye a műsorban. A fenti elmélet amúgy is csak egy feltételezés a rapper részéről, amit az is mutat, hogy ő maga is könnyen elbizonytalanítható egy új teóriával. Amikor az újságíró előáll a saját magyarázatával, hogy esetleg azért kérték fel, mert a montázsban már eleve szerepelt a 8 mérföld, így rákérdeztek, ő meg igent mondott, arra rávágja, hogy ez logikusnak tűnik. De akárhogyis, neki ez tök jól jött, mert segít promotálni az új albumát.

Kiemelt kép: Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik