Kultúra

Nagy Zsoltnak elege van a macsó szerepekből

Vonzza, amikor egy férfi nem azt az utat járja be, amit rákényszerít a társadalom.

Nagy Zsolt interjút adott a Best magazinnak, amelyben nyíltan beszél gyerekkori traumáiról, apjával való viszonyáról és válásáról is. A legutóbb a Drakulics elvtárs című filmben látható színésznek elege van abból, hogy állandóan vad macsóként tekintenek rá, és már a főiskola óta senki nem hiszi el neki, hogy érző szívű ember.

Én mindig azt gondoltam, hogy nincs alá-fölé rendeltség nő és férfi között. Nincs gyengébbik nem. Engem vonz, amikor egy férfi nem azt az utat járja be, amit a társadalom rákényszerít.

– mondja, kifejtve az okokat is: így akarja ellensúlyozni a devianciát, mert ő is olyan családból jön, ahol volt családon belüli erőszak.

Például az apámat felakasztotta a nagyapám a kertben a fára, mert lehúzta az eke szarvával az almafa kérgét 10 évesen. Felkötötte a meggyfára a vasalózsinórt, és nyilván úgy, hogy azért ne fulladjon meg, felhúzta. Képzeld el ezt a traumát. Apám vitte tovább

A színész arról is beszél, hogy ő is kapott verést gyerekkorában, és miként alakult a kapcsolata azóta apjával, miért jár terápiára, fél-e a haláltól, és miért kezdett el sikeres színészként éttermi mosogatóként dolgozni. Az interjú a Best friss számában olvasható:

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik