Kultúra

Kezdhetjük elhinni, hogy tényleg visszatér a Jóbarátok

A lassan teljes erővel tomboló streaming-háborúnak már egy nyertese biztosan van: a néző. A versengésből ugyanis minden nagy játékos a lehető legjobb pozícióban akar kikerülni, ezért pedig olyan produkciók tető alá hozását is megoldják valahogy, amiről a közönség legfeljebb álmodozni mert. Most például az HBO Max beindítása a cél, amihez az eszköz egy régen várt, de remélni alig mert szórakoztatóipari bomba: a Jóbarátok újraegyesülése.

A reunionról évek óta megy a találgatás, mindenki nyilatkozott már a témában az eredeti főszereplők és az írók is, de hiába várták a rajongók, eddig nagyon úgy tűnt, hogy sosem látjuk már úgy igazán együtt a csapatot. Most viszont úgy áll a helyzet, hogy mégis összejöhet a dolog. Persze ne számítsunk új évadra, jelen tudás szerint ugyanis a várva várt újraegyesülés valamiféle forgatókönyv nélküli különkiadás lehet, amivel kapcsolatban már lezárultak a hivatalos tárgyalások, és a Deadline úgy tudja, sikerült megegyezni mind a hat egykori főszereplővel, így Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, David Schwimmer, Matt LeBlanc és Matthew Perry is visszatér majd az egyórásra tervezett különkiadásban. Hivatalosan őersze erről egyelőre egyikük sem nyilatkozott, bár Perry pár nappal ezelőtt azt a sokat sejtető mondatot tette közzé Twitter-oldalán, miszerint hamarosan nagy hír érkezik.

Iparági értesülések szerint a Warner nem sajnálja a pénzt a bulira, a főszereplők három és négymillió dollár közötti gázsira számíthatnak az egyórás adásért, mely összességében húszmillió dollárból készülhet, ami átlagos összegnek számít egy efféle, nagy nevekkel teli különkiadásnál. A gázsikat nemrégiben tornázhatták fel, mert úgy tudni, egész idáig az anyagiak miatt nem akart összeállni az egyezség, és még egy hónapja is csak talánokkal mertek dobálózni az HBO Max kreatív vezetőségében. A reunionnak fontos szerepe lenne a HBO Max elindításának kampányában, az új streaming-szolgáltatónak ugyanis az egyik legnagyobb fegyverténye a Jóbarátok lesz, miután közel félmilliárd, pontosabban 425 millió dollárért megvásárolták a sorozat jogait a Netflixtől, ahol szintén az egyik legtöbb nézőt vonzó tartalom volt – a reunion a sorozat részeinek felkerülését ünnepelné. A sorozat egyébként nemrégiben ünnepelte elindulásának 25. évfordulóját, és mi sem bizonyítja máig tartó népszerűségét, mint az, hogy Jennifer Anistonnak az évfordulót ünneplő szelfije az egykori csapattal Guinness-rekordot döntött: Anistonnak a fotó hatására olyan gyorsan lett egymillió követője, mint még soha senkinek.

A sorozat egykori atyaistenei, Marta Kauffman és David Crane producerek szeptemberben arról beszéltek, hogy klasszikus értelemben vett visszatérésre ne számítsanak a rajongók, sem reboot, sem olyan különkiadás nem fog készülni, aminek forgatókönyve van, a sorozat ugyanis úgy jó, ahogy van. Amivel nehezen is tudnánk vitatkozni, de azért a régi bandát szkript nélkül is jó lesz együtt látni.

Kiemelt kép: Warner Bros. Television

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik