Kultúra

Festmény készül Borkai szerelmi bánatáról

Nincs mese, drMáriást megihlette a téma.

Mi is rendre foglalkozunk drMáriás közéleti portréival, amelyen a magyar politikai élet ismert figuráit üktözteti a művészettörténet nagy alkotóinak stílusával. Pár hete például a NER legismertebb anya-fiú párosát festette meg, Schmidt Szűz Mária és kisdede Ungár Péter a NER templomában címen.

Szentképbe foglalták Schmidt Máriát és Ungár Pétert
Szűz és kisded a NER templomában.

drMáriás a Magyar Narancsnak adott interjújában elmondta, hogy erre a képre például van már pár érdeklődő, maga Ungár is megkereste, de a művei amúgy nem azért készülnek, hogy elkeljenek, hanem azért, mert egyszer csak ihlete támad, aztán egyszerre fest és nevet. Ennek ellenére örül annak, ha valakinek van annyi humorérzéke és nyitottsága, hogy megkívánja a magáról készült képet, erre említ is pár nevet az interjúban Karácsony Gergelytől Kósa Lajosig –utóbbiról úgy tudja, hogy az irodájában lóg a róla készült drMáriás-portré.

A festő azt is elárulja, min dolgozik éppen, bár az valószínűtlennek tűnik, hogy idővel erre a képre is szemet vetne modellje:

Most épp egy Borkai-festmény készül, ahol szerelmi bánatát jelenítem meg a nagy csatán túl egy George Grosz-i jelenetben mindazokkal az attribútumokkal, amelyek ehhez kötődhetnek: süllyedő hajó, néhány aranyrúd és az esetleges öngyilkossághoz szükséges dolgok az alkoholtól a pisztolyig.

Alig várjuk az elkészült alkotást.

Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik