Kultúra

Ön is észrevette már, mik lepték el a busz- és villamosmegállókat?

Ha valaki mostanában várakozott budapesti busz- vagy villamosmegállóban, különös dologra figyelhetett fel. Január 16. óta ugyanis körülbelül száz helyszínt lepnek el kortárs magyar képzőművészeti munkák. A kezdeményezés célja, hogy bemutassa ennek a művészeti ágnak a sokszínűségét, emellett teret engedjen a kortárs művészet népszerűsítésének és élményszerű megközelítésének is.

A képválogatás során két szempontot tartottunk fontosnak: megjelenjenek azok a 20. századi, napjainkra jellemző festészeti tendenciák, amik egyaránt lehetnek absztrakt, figuratív és poszt-digitális irányúak. Előtérbe kerüljön egy generációs párbeszéd, a különböző korosztályok nézőpontjának bemutatása, így egyaránt megjelennek mesterek és tanítványok, a középgenerációs, és a pályakezdő, feltörekvő alkotók

– olvasható a JCDecaux honlapján. A cégnek köszönhetően korábban különböző, egy-egy megállóban kiállított novellát olvashattunk várakozás közben.

A kiállított munkák között szerepelnek többek között Bak Imre, Csató József, Birkás Ákos, Maurer Dóra, Nádler István, Bukta Imre, Mátyási Péter, Bullás József és Lakner László munkái.

A 25 kiállított alkotásra szavazni is lehet, a szavazatokat online, a kiállítás honlapján várják január 31. éjfélig. A szavazók között egy egyéves Ludwig Múzeum-bérletet sorsolnak ki.

Kiemelt kép: Facebook / JCDecaux

Ajánlott videó

Olvasói sztorik