Kultúra

Villámgyorsan lepucolták a galambszart a Szabadság tér padjairól

Cikkünk után akcióba lendült a Főkert Zrt., képekkel is bizonyítva a padok tisztaságát.

Csütörtökön írtuk meg, hogy a Szabadság tér központi sétánya mellett található padokat olyan szinten ellepte a madárszar, hogy nincs élő ember, akinek lenne gusztusa leülni rájuk.

Alig látszanak ki a galambszar alól a Szabadság tér padjai
Oké, hogy nincs kiülős szezon, de ezt így mégis hogy?

Kérdéseinkkel az illetékes hatóságokat is megkerestük, azt tudakolva tőlük, hogy

  • szerintük normális-e ez az állatpot Budapest egyik legreprezentatívabb, turisták által is gyakran látogatott terén?
  • Milyen sűrűn tisztítják ezeket a padokat?
  • illetve, hogy mit tudnak tenni az ellen, hogy a padok fölötti lombokban tanyát verő madarak összepiszkítsák ezeket?

A Szabadság tér karbantartásáért is felelő Főkert Zrt. nem késlekedett sokáig a válasszal, minden kérdésünkre gondosan kitértek, és a magyarázkodás helyett azonnal cselekedtek is:

Természetesen mi sem tartjuk a fotókon szereplő állapotot elfogadhatónak, ezért a bejelentést követően azonnal gondoskodtunk a padok letisztításáról, melyet ezt követően fokozott figyelemmel fogunk elvégezni. Kollégáink a hivatkozott két pad letakarításán kívül, a téren lévő összes padot fertőtlenítéssel mentesítették a madárürüléktől.

– írták, és nem csak a levegőbe beszéltek, állításukat ugyanis csatolt fotókkal is bizonyították. A változás valóban elég látványos:

Előtte:

Fotó: Főkert Zrt.

Utána:

A fényképes bizonyítékok mellett pedig még a többi kérdésünket is megválaszolták:

Társaságunk minden, általunk kezelt területen szemmel tartja a parki berendezések műszaki állapotát – köztük a padokat is – és azok tisztaságát. Az ilyen jellegű ellenőrzések rendszeresek, bár nincs előirányzott ütemtervünk. A vegetációs időszakban sűrűbben, nagyobb gyakorisággal végezzük, hiszen ilyenkor többszöröse a parkok látogatottsága a téli időszakénál. De amint észleljük a problémát azonnal elvégezzük a takarítást, szükség esetén graffiti mentesítést is.

Sajnos a városi parkokban élő madarak élettani szokásaira nincs ráhatásunk, azok távoltartása nem Társaságunk hatásköre.

Arra az égető kérdésre tehát továbbra sem tudjuk a választ, hogy az elszemtelenedő madarak megregulázásáért milyen hatóság felel, de minden más probléma megoldódott, meglepően gyors happy endben oldva fel a kis köztéri drámát. Bár minden panaszbejelentés ilyen következményeket vonna maga után ebben az országban!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik